Technorattanul a devenit foarte popular ca material pentru mobilierul de gradina pentru terasele, balcoanele si gradinile romanilor. Din pacate, de multe ori insa, vei vedea doar produse realizate din materiale care il imita si vei ajunge sa fii dezamagit de durabilitatea redusa si de estetica medie. Stii sa deosebesti mobilierul original din technorattan de altele? Afla totul despre beneficiile sale, deoarece pot deveni echipamentul perfect pentru zona ta de recreere in aer liber.

Mobilierul de gradina din technorattan – cum alegi calitatea?

Totul a inceput cu ratanul: o materie prima naturala obtinuta din palmierul de ratan, cunoscuta si sub denumirea de rattan calamus, trestie spaniola, trestie indiana sau, pur si simplu, ratan. Tulpinile sale sunt folosite pentru a crea impletituri: cosuri, mobilier, plase si rogojini.

Inspirat de ratan, a fost creat un material sintetic din care este realizat mobilierul de gradina – technorattanul. Este mult mai practic: nu necesita impregnare si intretinere si nu trebuie ascuns in sezonul rece.

Daca te-ai obisnuit cu faptul ca preturile unui astfel de mobilier sunt mult mai mici, probabil ai avut de-a face cu un mobilier ieftin care este realizat dintr-un material de calitate inferioara. Cum sa le deosebesti?

Mobilierul de tehnorattan are o structura metalica si o impletitura din polietilena pe ea. Nu sunt tulpini naturale de ratan, totusi impletitura este reala. Este impletit manual, ceea ce il face mai stabil si mai flexibil, dar si unic si cu aspect mai natural.

La randul sau, un rattan fals are o structura rigida fara cadru. Un astfel de echipament nu este doar mai putin estetic, ci si mai putin durabil si inconfortabil.

Set elegant de mobilier technorattan cu o canapea de colt, foto Gardenway.ro

Avantajele mobilierului din technorattan

Technorattanul original este realizat din polietilena – iti permite sa obtii un compromis perfect intre ratanul scump si plastic cu efect de ratan sau polirattan. Trebuie creditat cu avantajele semnificative care l-au facut atat de popular si de apreciat.
Technorattanul este:

• rezistent la apa – nu este afectat de ploaie, umiditate ridicata sau curatare,
• usor de curatat – murdaria poate fi indepartata cu o carpa sau apa de la un furtun de gradina, nu este un mobilier afectat de pete,
• rezistent la conditiile meteorologice – schimbari de temperatura, radiatii solare etc.,
• sintetic, dar ecologic – poate fi reciclat,
• sigur pentru toata lumea, chiar si pentru copiii mici si cei care sufera de alergii – nu este toxic sau alergenic,
• permite sa schimbi rapid decorul gradinii sau terasei,
• flexibil, deci mai putin predispus la deteriorari mecanice,
• garanteaza un aspect elegant, natural,
• convenabil de utilizat.

In magazinul gardenway.ro vei gasi mobilier de gradina din technorattan intr-o varietate de optiuni din care sa alegi. Impletitura este folosita pentru a crea diferite seturi de lounge: coltare, mese, canapele si fotolii pentru exterior, precum si seturi de sufragerie, formate dintr-o masa si fotolii.

Nimic nu te va impiedica sa alegi, de exemplu, un fotoliu din polirattan cu spatar reglabil! Mobilierul poate fi completat cu perne confortabile, iar mesele pot fi acoperite cu blaturi de sticla – complet functionale atunci cand se serveste cina sau cafeaua.

Technorattanul – o investitie de ani de zile

Amenajarea unei gradini este la fel de importanta ca si mobilarea unui apartament. Daca este confortabil si durabil, vei petrece multe momente placute si relaxante in acel spatiu. In gradina sau pe terasa petreci cele mai placute dimineti si seri: singur, cu o ceasca de cafea preferata sau cu prietenii, la gratar sau pizza.

Mobilierul de gradina se deosebeste de mobilierul de interior printr-un element important: trebuie adaptat conditiilor exterioare, care pot contribui la decolorarea, zgarierea suprafetei, umflarea, schimbarea formei prin indoire sau chiar rupere.

In cazul materialelor naturale, trebuie sa iti amintesti despre protectia adecvata si intretinerea in afara sezonului, asa cum este cazul mobilierului din lemn. Dar mobilierul din technorattan nu necesita acest lucru!

Cu siguranta vei aprecia designul si intretinerea usoara. Aminteste-ti doar sa nu alegi piese de gradina din ratan mai ieftin. Semnele distinctive sunt lipsa unei impletituri clare si a unui cadru metalic solid in interiorul mobilierului.